Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα – Μουσικό σχολείο Αλίμου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ROBERT BURNS ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Robert Burns και τη Σκωτσέζικη παράδοση σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία στο σχολείο μας.

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση με υψηλούς προσκεκλημένους, την κα Susan Geary- αναπληρώτρια του Εξωχοτάτου Βρετανού Πρέσβη, τον κ. Tim Hearley, αξιωματικού του Βρετανικού Ναυτικού και Μουσικού για τη Σκωτσέζικη γκάιντα, και την κα Γεωργία Παπά εκπρόσωπο του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη.

Το αφιέρωμα στον Robert Burns περιελάμβανε καλωσόρισμα από την Διευθύντρια του σχολείου κα Κουτούλα Παγώνα, χαιρετισμό απο την κα Παπά Γεωργία εκ μερους του Δημάρχου μας, ενημέρωση για τον ποιητή, για την ζωή, το έργο του και την σημασία για του Σκωτσέζους και για το θεσμό Burns Night από την κα Susan Geary,

απαγγελία ποιημάτων του στα Ελληνικά και στα Αγγλικά από μαθητές του σχολείου μας, εκτέλεση του τραγουδιού Auld Lang Syne από τον μαθητή του σχολείου μας Γιώργο Θεωδορακόπουλο, και φυσικά παρουσίαση της ενδυμασίας και του Μουσικού οργάνου, της Σκωτσέζικης γκάιντα από τον κ. Tim Hearly.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν αλλά και να απολαύσουν τον ήχο της Σκωτσέζικης Γκάιντα (bagpipes) με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό!

Ευχαριστούμε θερμά την Βρετανική Πρεσβεία για την συνεργασία, την Διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου που οργάνωσαν αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και όλα τα παιδιά για τις πολύ όμορφες εμφανίσεις τους!!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Για περισσότερα στιγμιότυπα και από την εκδήλωση στη σελίδα μας στο https://www.facebook.com/sylgoneonmsa