Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ “ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ” ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Α’ & Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες Βρετανούς και πολίτες της Κοινοπολιτείας κατά τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, στο Συμμαχικό Κοιμητήριο Αλίμου, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023.

Η Βρετανική Πρεσβεία διοργάνωσε στο Συμμαχικό Κοιμητήριο Αλίμου, εκδήλωση μνήμης «Remembrance Day» για τους πεσόντες Βρετανούς και πολίτες της Κοινοπολιτείας στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Στην εκδήλωση Πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρέσβεις χωρών της Κοινοπολιτείας, ιερείς και εκπρόσωποι δογμάτων αλλά και μέλη της Βρετανικής κοινότητας και άλλων κοινοτήτων στην Αθήνα.

Το Μουσικό μας σχολείο, με την ορχήστρα “Μετάβασις” συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης μετά από πρόσκληση της Βρετανικής Πρεσβείας και του Πρέσβη Matthew Lodge, παίζοντας μουσική και ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια όπως, “Άγια Κυριακή (στίχοι Κ. Βίρβου- μουσική Μ. Πλέσσα), “Πότε θα κάμει ξαστεριά”(παραδοσιακό ριζίτικο Κρήτης) κ. ά.

Τιμή για το σχολείο μας και όπως πάντα εξαιρετική η παρουσία των παιδιών μας!!!