Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)

Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου επιλέχθηκε για τη σχολική χρονιά 2023-2024 ως ένα από τα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντάσσοντας το σχολείο μας στη μεγάλη οικογένεια του δικτύου EPAS σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο (https://athens.europarl.europa.eu/el ). Ο απώτερος κεντρικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες μαθητές και τους καθηγητές να εμπεδώσουν την έννοια της ενεργούς πολιτειότητας.

Το κεντρικό μήνυμα του προγράμματος είναι «Η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας» .

Σήμερα Τρίτη 19  Δεκεμβρίου 2023 το Μoυσικό Σχολείο Αλίμου στο πλαiσιο συμμετοχής του στο Πρόγραμμα Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS 2023-2024) υποδέχθηκε το το 1ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου σε ένα σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«EUROLab , ΕΕ και μαθητές EPAS». Οι μαθητές και οι μαθήτριες λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά προσέγγισαν βιωματικά τις αξίες, τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  τα θεσμικά της όργανα με έμφαση στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο . Βαδίζοντας σε ευρωπαϊκά μονοπάτια πέτυχαν να κατανοήσουν το σύνθημα «ενωμένοι στην πολυμορφία» σε επίπεδο ατομικό και κοινωνικό αναζητώντας την ταυτότητά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και διαδικτυακή σύνδεση με το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου σε μια ψηφιακή αίθουσα στο εργαστήριο Πληροφορικής όπου ακούστηκαν απόψεις για την περιβαλλοντική κρίση και την Πράσινη Συμφωνία ως παράδειγμα δράσης στο πλαίσιο των αναζητήσεων «τι κάνει η ΕΕ για εμένα και τι κάνω εγώ».

Η ομάδα EPAS του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Οι Μαθητές :  Οι εκπαιδευτικοί:  
Κολιάκος Αθανάσιος Κερά Ελευθερία
Μπέκος Φίλιππος  Δημητρίου Καλλιόπη
Παλιούρας Γιώργος Παπαφράγκου Κορίνα
Γιατρά Μαρία Καρλή Γαρυφαλλιά
Γκότση Μαρία  Μάρδας Γιώργος
Νικολάου Μαρία Σπανός Γιώργος
Νικολόπουλος Πέτρος
Αλεξοπούλου Ιωάννα
Σαλωνίκη Ανδριάννα
Παπαθανασίου Κατερίνα
Λαγάνης Δημήτρης

Μανιάτης Παύλος

Στιγμιότυπα από το βιωματικό εργαστήρι: