Το Μουσικό Σχολείο Αλίμου συμμετείχε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΥΠΑΙΘΑ

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 παρουσιάστηκαν συνεργατικές δράσεις μαθητών με και χωρίς αναπηρία από σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κατά την εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία,  προβλήθηκε ψηφιακό υλικό που έχει αποσταλεί από σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδας με μηνύματα υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας και της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών/τριών στην εκπαίδευση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα η Υφυπουργός κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός κ. Ζέττα Μακρή και ο Γεν. Γραμματέας Α/θμιας Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Ιωάννης Κατσαρός και ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, Ιωάννης Μπουσδούνης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Αλίμου με το Βυζαντινό οργανικό σύνολο και την μικτή Βυζαντινή χορωδία με υπεύθυνους καθηγητές την κα Αγγέλου και τον κ. Σύριο καθώς και το Jazz Sharp #9 με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Βαλταδώρο, κ. Κυραναστάση και κ. Μεταλληνό.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους για την άψογη εμφάνιση τους!

Η εκδήλωση, η οποία προβλήθηκε ταυτόχρονα σε ζωντανή μετάδοση στο κανάλι Youtube του Υπουργείου, είναι διαθέσιμη στην εκπαιδευτική κοινότητα στον εξής σύνδεσμο: https://youtube.com/live/0cmVqNzApLw.

Παρακάτω φωτογραφίες από τα Μουσικά μας σύνολα