ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Το διαδημοτικό Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο) ιδρύθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολ. Έτος 2000-01. Έχει την έδρα του στον Άλιμο…

Τηλέφωνα επικοινωνίας Μουσικών Σχολείων Ελλάδας

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

www.alfavita.gr Ιστότοπος με νέα και ειδήσεις για την εκπαίδευση.

Διαδικτυακός Σύνδεσμος Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου στο Facebook

Διαδικτυακός Σύνδεσμος Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Πανελλήνιας ένωσης γονέων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ,www.sch.gr) είναι τοεθνικό δίκτυο και o πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου(ISP) του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ). Διασυνδέει και υποστηρίζει:

17.259 σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
848 διοικητικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
7.407 άλλες μονάδες (π.χ. ΓΑΚ, ΠΕΚ, βιβλιοθήκες κα.)
Στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται περισσότερα από10.000σχολικά εργαστήρια πληροφορικής, τα οποία εξυπηρετούν μια κοινότητα:

1.300.000μαθητών
160.000 εκπαιδευτικών και στελεχών της διοίκησης της εκπαίδευσης.
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης, επικοινωνίας και συνεργασίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και υπηρεσίες υποστήριξης και αρωγής των χρηστών, με προσωποποιημένη πρόσβαση σε:

136.964 εκπαιδευτικούς
87.409 μαθητές
2.792 διοικητικό προσωπικό

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο
Με την αριθμ. Φ.908/18254/Η (ΦΕΚ 372Β΄/20-02-2012) πράξη της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων διαπιστώνεται η παύση λειτουργίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και η έναρξη λειτουργίας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ι.Ε.Π.) από 24-02-2012, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 33 του άρθρου 20 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 3966 (ΦΕΚ 118Α΄/24-05-2011).

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ιδρύθηκε το 1981, με Πρόεδρο τον Χρήστο Δ. Λαμπράκη και ανέλαβε την ευθύνη της ολοκλήρωσης των εργασιών και στη συνέχεια τη λειτουργία του Μεγάρου. Eίναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και διοικείται από ενδεκαμελές συμβούλιο του οποίου η πλειοψηφία διορίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού και Οικονομικών ενώ τρία μέλη προτείνονται από τον Σύλλογο ”Οι Φίλοι της Μουσικής”, επίσης μη κερδοσκοπικό κοινωφελή φορέα. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένας δημιουργικός πυρήνας πολιτιστικής δράσης, εκπαιδευτικής προσπάθειας και κοινωνικής ανάπτυξης, μια πολιτιστική στέγη οργανωμένη με σύγχρονο τρόπο.

Εθνική Λυρική Σκηνήhttps://www.nationalopera.gr/index.php
Αποστολή της ΕΛΣ είναι να προσφέρει σε Έλληνες και ξένους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας όπερες, μπαλέτα, οπερέτες, όπερες για παιδιά και ρεσιτάλ κ.ά.Η ΕΛΣ διαθέτει επίσης Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.Παραστάσεις δίνονται στις δύο σκηνές της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κεντρική Σκηνή – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και Εναλλακτική Σκηνή), στο Θέατρο Ολύμπια, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.Το ρεπερτόριο του μοναδικού εθνικού λυρικού θεάτρου στην Ελλάδα καλύπτει τέσσερις αιώνες λυρικής τέχνης, από έργα του Μοντεβέρντι έως σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών.

Πλανητάριο
Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συστάθηκε το 1956 με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, υλοποιώντας τη διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα, υπό τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Η δραστηριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη, έχει στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας. Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο εκάστοτε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών.

Μουσείο της Ακρόπολης
Το 2000, ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης (ΟΑΝΜΑ) ανακοίνωσε πρόσκληση για συμμετοχή σε ένα νέο διαγωνισμό, ο οποίος ήταν σύμφωνος με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός ο διαγωνισμός τελεσφόρησε και απένειμε το πρώτο βραβείο στον Bernard Tschumi με τον Μιχάλη Φωτιάδη. Σήμερα, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι στο σύνολό του 25,000 τ.μ. και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με εμβαδόν 14,000 τ.μ., δέκα φορές μεγαλύτερους από ότι στο παλιό Μουσείο. Το νέο Μουσείο προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται από ένα παγκόσμιο μουσείο του 21ου αιώνα.

Δωρεάν Ελληνική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη
e-βιβλία! … επειδή η μόρφωση είναι προνόμιο όλων!

Ανοικτή Λογοτεχνία στο διαδίκτυο
Πεζογραφία, Ποίηση, Παιδική Λογοτεχνία, Δοκίμια, Λευκώματα, Κλασική Λογοτεχνία και πολλοί άλλοι σύνδεσμοι προς ψηφιακές βιβλιοθήκες.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αλίμου
Μέσα από αυτόν φιλοδοξούμε να είμαστε σε επαφή μαζί σας, συμβάλλοντας στην καλύτερη ενημέρωση των γονέων, κηδεμόνων, μαθητών, τοπικών αρχών, αλλά και όσων ενδιαφέρονται, τόσο για την καλή λειτουργία των σχολείων, τη μελέτη και προβολή των προβλημάτων , για τα τρέχοντα θέματα των συλλόγων, όσο και για την επικοινωνία με το διδακτικό προσωπικό, την προώθηση των δραστηριοτήτων των μαθητών, και το συντονισμό δράσης των γονέων και των αντίστοιχων φορέων. Μας ενδιαφέρει να ακούμε τις απόψεις όλων για θέματα, στα οποία μπορούμε ως ένωση να συμβάλλουμε, είτε αυτά αφορούν θέματα λειτουργίας του σχολείου, είτε θέματα επικοινωνίας γονέων – μαθητών – καθηγητών και τοπικών αρχών. Σας προτρέπουμε και θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε σχόλια, προτάσεις, ιδέες και υποδείξεις για τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών μας, καθώς και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής σε καλέσματα και προγραμματισμένες δράσεις των συλλόγου μας. Για οτιδήποτε αφορά την Ένωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανοιχτή Βιβλιοθήκη
Η ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK αποτελεί έναν πλήρη κατάλογο όλων των ελληνικών ψηφιακών βιβλίων που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή.